Приказивање чланака по тагу Sa konferencija za štampu

28. Jugoslovenski pozorišni festival zatvoren je predstavom Ateljea 212 „Otac „,po tekstu Florijana Zelera u režiji Paola Mađelija.

Drugi deo Zelerove dramske trilogije („Majka“, „Otac“ i „Sin“) je tragikomična porodična priča fokusirana na ostarelog oca koji se bori sa demencijom.

Објављено у Novosti
Таговано

Šeste večeri 28. Jugoslovenskog pozorišnog festivala Bez prevoda Crnogorsko narodno pozorište iz Podgorice izvelo je Kamijev komad “Nesporazum” u režiji  Damjana Pejanovića.

Објављено у Novosti
Таговано

Posle savremene opere „Deca“ kojom je otvoren 28. JPF „Bez prevoda“ Narodno pozorište Beograd u takmičarskom programu izvelo je komad po romanu Slobodana Selenića „Očevi i oci“ u režiji Veljka Mićunovića i dramatizaciji Kate Đarmati.

Објављено у Novosti

Četvrte festivalske večeri publika u Užicu gledala je Čehovljevog “Ivanova” u režiji Paola Mađelija I izvođenju ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo.

Komad “Ivanov” domaća publika je gledala 2017. u izvođenju NP Beograd i dobro pamti postavku u kojoj je deo publike na sceni zajedno sa glumcima predvođenim Nikolom Ristanovskim. To je komad kojim počinje zlatno doba pisanja Čehova, jer otvara veliko pitanje kojim će se baviti čitav 20. vek - šta je to suština čoveka, ocenjeno je na razgovorima nakon predstave.

Објављено у Novosti

Treće festivalske večeri Gradsko dramsko kazalište Gavella iz Zagreba izvelo je predstavu Naš razred Tadeuša Slobođaneka u režiji Jasmina Novljakovića.

„Naš razred“ je istinita priča o građanima mesta Jedvabne u Poljskoj koji su jula 1941. pomogli ubijanju 1.600 sugrađana Jevreja i uselili se u njihove kuće.  Slobođanek dramu počinje 1925.

Објављено у Novosti
Таговано
logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Šta misliš o svom ocu?"

Od 1.do 7.novembra 2023.godine

logo pozoriste 180
grad-uzice.jpg

ministarstvo kulture

logo jpf trans
 

1. nov: NP Beograd
DECA

2. nov: JDP, Beograd
EDIP

3. nov: GDK Gavella, Zagreb
NAŠ RAZRED

4. nov: NP Sarajevo
IVANOV

5. nov: NP Beograd
OČEVI I OCI

6. nov: CNP, Podgorica
NESPORAZUM

7. nov: Atelje 212, Beograd
OTAC