XXVIII JPF Bez prevoda, Užice (1-7. nov. 2023)

Ako ovo čitate na telefonu, za bolji pregled događanja na festivalu i statistiku sa prethodnih, otvorite web aplikaciju za mobilne

nedelja, 05 novembar 2023 11:55

Autorski projekat: Neodustajanje

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

U okviru Pratećeg programa 28. JPF “Bez prevoda” na Maloj sceni NP Užice izvedena je monodrama “Neodustajanje” autorski projekat Marije Medenice.

Monodrama “Neodustajanje” govori o životu glumice od studentskih dana, preko potrage za prvim angažmanom, za stalnim poslom, za ljubavlju, za vremenom kaje nedostaje ako se imaju posao i dete. Nije izostavljena ni tema nepotizma, urgencije “odozgo”, ali ni sadašnje vreme dominacije novih medija koji su neophodni čak i ako odustanete od svega i odaberete život na selu, daleko od “dasaka koje život znače”. “Neodustajanje” je multimedijalni projekat u kome su korišćeni video i tonski zapisi.

“Postavila sam pred sebe zadatak da to ne bude “stend up” već baš monodrama sa određenim dramskim situacijama. Pošto nisam dramaturg, bilo mi je teško sve to ukrotiti i uklopiti. To se nekako gomilalo i u fazama sam se vraćala tom tekstu. Gluma je došla na kraju, sticala se ta neka veština i lakoća sa igranjima, kojih je u poslednje dve godine bilo dosta. Rekla bih da kolege dobro reaguju, tu i tamo mi daju neku zanimljivu indikaciju, ali generalno malo kolega dolazi na ovakve predstave. Mislim da imamo predrasude prema monodramama i autorskim projektima, a ne znam da se neko pokajao ko je došao i pogledao “Neodustajanje”. Ovo je poziv da dođu, jer mislim da će se zabaviti i razgaliti”, rekla je Marija Medenica.

U okviru Pratećeg programa u ponedeljak, 6. novembra biće predstavljena knjiga  o Branku Cvejiću “Sa Cvejom” koju je priredila Beka Vučo, a objavili Klio i Fondacija “Moj Balkan”.

Галерија слика

Више из ове категорије « Ivanov - 4,00 28. JPF Bilten br. 5 »
logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Šta misliš o svom ocu?"

Od 1.do 7.novembra 2023.godine

logo pozoriste 180
grad-uzice.jpg

ministarstvo kulture

logo jpf trans
 

1. nov: NP Beograd
DECA

2. nov: JDP, Beograd
EDIP

3. nov: GDK Gavella, Zagreb
NAŠ RAZRED

4. nov: NP Sarajevo
IVANOV

5. nov: NP Beograd
OČEVI I OCI

6. nov: CNP, Podgorica
NESPORAZUM

7. nov: Atelje 212, Beograd
OTAC