sreda, 13 novembar 2019 12:53

Da vam festival dugo živi!

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Prenosim pozdrave Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i Emira Hadžihafizbegovića koji nije bio u mogućnosti da dođe, ali je po meni poručio da vam se zahvalim i poželim da vam ovaj festival još dugo, dugo živi, rekao je glumac Muhamed Hadžović, koji je došao iz Sarajeva da primi Ardaliona za epizodnu ulogu u ime Hadžihafizbegovića.

Predstava „Sjećaš li se Doli Bel“ po tekstu Abdulaha Sidrana u režiji Kokana Mladenovića osvojila je dva Ardaliona, od kojih je jedan pripao Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu oca porodice, Mahmuta Zolja, a drugi za najbolju scenografiju na festivalu Adisi Vatreš Selimović. Kako nagrađeni nisu bili u mogućnosti da prisustvuju svečanoj dodeli, po Ardalione su došli njihovi prijatelji i saradnici Muhamed Hadžović i Sabit Sejdinović, glumci koje smo gledali u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“.

-Emir Hadžihafizbegović, odmereno ali sadržajno, duhovito i emotivno, pred publiku iznosi lik malog čoveka koji se suočava sa velikom gorčinom urušenih političkih ideala. Mahmut Zolj pred nama oživljava kao jedinka koja ne želi da živi u svetu kojim vladaju sitni interesi, nemanje samokritičnosti i laž. Scenografija Adise Vatreš Selimović sa minimilanim sredstvima promišljeno i funkcionalno gradi niz prostora kroz koje nas vodi priča predstave, obrazložio je stručni žiri odluke o dodeli ovih Ardaliona.

Slađana Vasiljević

Галерија слика

Више из ове категорије « Mašta nema granica Nagrada posvećena Užicu »