ponedeljak, 11 novembar 2019 11:53

Pravo pozorište

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Probaćemo da nastavimo sa predstavama poput „Kavkaskog kruga kredom“, da se oslanjamo na estetiku Paola Mađelija i videćemo da li je to moguće, jer je Mađeli jedinstven, kaže glumac Ermin Sijamija.

Predstava „Kavkaski krug kredom“ je veoma zahtevna, rediteljska i velika anambl predstava. Može li se ona uporediti sa predstavama u sarajevskim pozorištima?

-Ne može. Ona je osveženje za Sarajevo i za sva sarajevska pozorišta. Većina komentara mojih kolega, nakon štu su je gledali, bila je da su želeli da igraju u njoj i da su uživali gledajući je, jer je lepa, pametna i bajkovita. Pravo pozorište. To je rediteljski pečat Paola Mađelija, velikog pozorišnog maga. Probaćemo da nastavimo sa takvim predstavama, da se oslanjamo na estetiku Paola Mađelija i videćemo da li je to moguće, jer je Mađeli jedinstven.

Kakvo je iskustvo ansambla u radu sa Mađelijem?

-Prvi put sam video ansambl koji funkcioniše i koji iskazuje veliko poverenje u reditelja. Pažljivo smo ga pratili i slušali, uživali i mnogo toga naučili od čoveka koji je, na našu veliku žalost, prvi put režirao u Sarajevu i Bosni i Hercegovoni. Bilo je to divno iskustvo.

Tekst i foto: Nenad Kovačević

Ceo tekst objavljen je u JPF Biltenu br.7

Галерија слика