XXVIII JPF Bez prevoda, Užice (1-7. nov. 2023)

Ako ovo čitate na telefonu, za bolji pregled događanja na festivalu i statistiku sa prethodnih, otvorite web aplikaciju za mobilne

nedelja, 15 novembar 2015 05:56

#Radninaslovantigona - 4,38

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Poslednje takmičarske večeri XX JPF izvedena je predstava #Radninaslovantigona po tekstu Jazmin Sequeira i Luciano Delprato u režiji Renate Carole Gatice i izvođenju Zagrebačkog kazališta mladih iz Zagreba.

Moderno čitanje drame o Antigoni, uz upotrebu multimedijalnih sredstava TV ekrana, mikrofona, kamera, nezaobilaznih novinara ali i medijskih magnata, uvodi publiku u TV studio TV Teba. U toku komada kamere izlaze iz zgrade pozorišta, odlaze na ulicu dok savremeni Tebanci ostaju u svom rialiti životu, da se bar na trenutak zapitaju da li ga takvog treba menjati.

Ovaj moderan pristup i uigrana glumačka ekipa držali su pažnju užičke publike koja je aktere nagradila burnim aplauzom i visokom ocenom. 4,38 pokazujući da se obradovala ovakvoj selekciji. I stručni žiri, pokazaće se video je lepotu ovog komada i Ardalionom za epizodnu ulogu nagradio Vedrana Živolića za ulogu Hemona. Odluka je doneta jednoglasno.

Медије

Галерија слика

logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Šta misliš o svom ocu?"

Od 1.do 7.novembra 2023.godine

logo pozoriste 180
grad-uzice.jpg

ministarstvo kulture

logo jpf trans
 

1. nov: NP Beograd
DECA

2. nov: JDP, Beograd
EDIP

3. nov: GDK Gavella, Zagreb
NAŠ RAZRED

4. nov: NP Sarajevo
IVANOV

5. nov: NP Beograd
OČEVI I OCI

6. nov: CNP, Podgorica
NESPORAZUM

7. nov: Atelje 212, Beograd
OTAC