XXVIII JPF Bez prevoda, Užice (1-7. nov. 2023)

Ako ovo čitate na telefonu, za bolji pregled događanja na festivalu i statistiku sa prethodnih, otvorite web aplikaciju za mobilne

ponedeljak, 25 novembar 2019 23:00

"Kako život" u Nacionalnom teatru

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Predstava „Kako život“ koja je izvedena u čast nagrađenih na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu, biće premijerno igrana pred beogradskom publikom u petak, 29. novembra u 20,30 na na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Tekst jedne od najproduktivnijih hrvatskih dramatičarki Nine Mitrović doživeo je veliki uspeh u Hrvatskoj 2018, da bi premijerno u Srbiji bio postavljen u maju 2019. na sceni užičkog pozorišta u režiji Slavenka Saletovića.

„Kako život“ govori o ljubavi i usamljenosti. Akteri drame sreću se u staračkom domu, a „radnja teče kao i život, bez stajanja“ kako kaže autorka Nina Mitrović. Uz puno emocija, iskrenosti, strahova i nadanja, junaci drame proživljavaju zajedno poslednje dane, prepoznaju ljubav, lepotu, životne prioritete. Smenjuju se vedrina i melanholija, tako da se publika i smeje i plače na izlasku.

Narodno pozorište Užice sve do kraja marta 2020. nastupaće na gostujućim scenama, jer su odmah po završetku 24. JPF "Bez prevoda" počeli radovi na rekonstrukciji pozorišne zgrade radi poboljšanja energetske efikasnosti. Kako je zgrada zaštićena kao deo ambijentalne celine Trga partizana, radovi se izvode sa unutrašnje strane. Projekat je vredan 225.000 evra, od čega je EU obezbedila 150.000 evra, a ostatak grad Užice.

Slađana Vasiljević

 

Галерија слика

logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Šta misliš o svom ocu?"

Od 1.do 7.novembra 2023.godine

logo pozoriste 180
grad-uzice.jpg

ministarstvo kulture

logo jpf trans
 

1. nov: NP Beograd
DECA

2. nov: JDP, Beograd
EDIP

3. nov: GDK Gavella, Zagreb
NAŠ RAZRED

4. nov: NP Sarajevo
IVANOV

5. nov: NP Beograd
OČEVI I OCI

6. nov: CNP, Podgorica
NESPORAZUM

7. nov: Atelje 212, Beograd
OTAC