Dokle pogled seže
Ivanov
Moja fabrika

Nagrada posvećena Užicu

13 nov

Vrlo sam počašćen za nagradu koju ste mi dodelili koju posvećujem vašem gradu. Tu nagradu delim sa ansamblom i svojim autorskim timom. Neizmerno mi je žao što sada nisam sa vama, ali vest o nagradi me zatekla u Firenci i nije bilo moguće stići. Oprostite mi i puno vam hvala, poručio je reditelj Paolo Mađeli u poruci povodom dobijanja Ardaliona za najbolju režiju na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu.

Paolo Mađeli poslao je poruku koju je pročitala glumica Maja Izetbegović i sama nagrađena Ardalionom za najbpolju žensku ulogu u predstavi Bertolda Brehta „Kavkaski krug kredom“ u Mađelijevoj režiji.

-Paolo Mađeli svojim snažnim rediteljskim slikama svet Brehtovog pozorišta promišljeno posvećuje progonjenim herojima, koji uprkos svemu i poslije svega, jasno i beskompromisno biraju ljudskost nasuprot ideologijama. Reditelj smelo vodi ansambl i autorski tim kroz kompleskni Brehtov komad i nudi jasan reditejsko-dramaturški koncept koji kroz preplitanje karaktera sudije i umetnika na trenutak otvara utopijski prostor dobrote i bezuslovne ljubavi, obrazložio je žiri odluku o dodeli Ardaliona za režiju Paolu Mađeliju.

Slađana Vasiljević