nedelja, 06 jun 2021 04:16

O medvjedima i ljudima - 4,13

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Druge festivalske večeri publika u Užicu videla je predstavu "O medvjedima i ljudima ", po tekstu i režiji Saše Anočića, a u izvođenju Narodnog pozorišta Sarajevo.

"O medvjedima i ljudima" je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko „oštećenje“. To „oštećenje“ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju „medvjedi“ – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo.

-"Svi likovi u ovoj predstavi su likovi koji su tu bili u njegovom životu, koje je on posmatrao, gledao, doživljavao. Neki su bili jako bliski u porodici, neki su mu bili prijatelji, neki su bili poznanici, tako da su to bili ljudi koji su ga se jako ticali, na osnovu čega je odlučio da napiše ovaj tekst i da radi ovu predstavu. Ima mnogo njega u ovoj predstavi, njegovog života, njegovih strahova, njegovih dilema, njegovih tragedija", rekla je glumica Mediha Musliović, sećajući se pisca i reditelja predstave, Saše Anočića.

-"U mom liku je sve dozvoljeno, on nije imao problem sa nevidljivim svijetom, imao je tu dijagnozu, a moj lični problem je to što je morao da ima karakter, glumac ne moze da izađe samo sa dijagnozom na scenu, mora da ima neki karakter. Na Saletov prijedlog, a ja sam se složio, s tim da on treba da bude dobar čovjek, što je najteže igrati na sceni, kad imaš dijagnozu onda je to mnogo teže", istakao je glumac Nerman Mahmutović.

U predstavi pored Medihe Musliović i Nermana Mahmutovića igraju: Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan.
Muzičari: Adnan Cico i Mirza Balić.

Медије

Галерија слика

Више из ове категорије « 25.JPF Bilten br.2 25.JPF Bilten br.3 »
logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Parče hleba, parče neba"

Od 1.do 7.novembra 2022.godine


logo pozoriste 180


grad uzice

logo jpf trans
 

1. nov: Atelje 212 Beograd
ROLERKOSTER

2. nov: JDP Beograd
ČUDO U ŠARGANU

3. nov: ZKM Zagreb
EICHMANN U JERUZALEMU

4. nov: NP Užice
MESEC(DANA)NA SELU

5. nov: Pozorište Prijedor, Gledališče Koper
JUGOSLAVIJA, MOJA OTADŽBINA

6. nov: GP Podgorica, Festival Barski ljetopis
BEZ PORTFELJA

7. nov: NP Beograd
RAT I MIR