XXVIII JPF Bez prevoda, Užice (1-7. nov. 2023)

Ako ovo čitate na telefonu, za bolji pregled događanja na festivalu i statistiku sa prethodnih, otvorite web aplikaciju za mobilne

sreda, 13 novembar 2019 11:07

Svaka ideologija bira kostim

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Velika mi je čast da sam dobila ovu nagradu kao što mi je bila velika čast da sam deo autorskog tima „Kavkaskog kruga kredom“, da su me zvali reditelj Paolo Mađeli i dramaturginja Željka Udovičić Pleština. Želim se zahvaliti organizatorima ovog festivala, Narodnom pozorištu Sarajevo i Sceni MESS i nadam se da se vidimo opet nekada sa drugom predstavom, rekla je Lejla Hodžić, nagrađena Ardalionom za najbolju kostimografiju 24. JPF „Bez prevoda“.

-Kostimografija Lejle Hodžić pokazuje dosledno sproveden likovni rukopis ispoljen u izboru teksture materijala i kolorističkih detalja. Značenjski sloj kostimografije odslikava  užase rata, zapravo vidimo kako neki njegovi delovi postaju artefakti zločina i da svaka ideologija bira kostim za poneti umesto čoveka koga treba spasiti, obrazložio je odluku stručni žiri.

Lejla Hodžić trenutno sarađuje na projektu sa Dinom Mustafićem i kada mu je prenela vest o nagradi reditelj Mustafić joj je rekao “Idi odmah!”, kroz osmeh prepričava dobitnica Ardaliona radost svih prijatelja i brojne pozive i čestitke koje je primila zbog postignutog uspeha.

Slađana Vasiljević



Галерија слика

Више из ове категорије « Nagrada posvećena Užicu Lepo se osećam kod vas »
logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Šta misliš o svom ocu?"

Od 1.do 7.novembra 2023.godine

logo pozoriste 180
grad-uzice.jpg

ministarstvo kulture

logo jpf trans
 

1. nov: NP Beograd
DECA

2. nov: JDP, Beograd
EDIP

3. nov: GDK Gavella, Zagreb
NAŠ RAZRED

4. nov: NP Sarajevo
IVANOV

5. nov: NP Beograd
OČEVI I OCI

6. nov: CNP, Podgorica
NESPORAZUM

7. nov: Atelje 212, Beograd
OTAC